Ameland in actie voor ALS

16 februari 2020Nieuws

Sporteiland ondersteunt tijdens de 10e editie van Tussen Slik en Zand de Stichting ALS Nederland op initiatief van Ameland in actie voor ALS. Doneer nu en vecht mee tegen deze genadeloze ziekte. Bij de aanmelding voor de wandeltocht op 24 oktober kunt u via het inschrijfformulier aangeven hoeveel geld u wilt doneren. Hiermee steunt u wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en behandeling van de ziekte ALS, PSMA en PLS.

Amelandse Eeke Maters-Kapenga is getroffen door de ziekte ALS. Een groep Amelanders heeft samen met Eeke het initiatief genomen om de nare ziekte ALS nog meer onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor de Stichting ALS Nederland.

Afgelopen november was De Berenloop op Terschelling, de eerste plek waar Ameland voor ALS zichtbaar was. Daar was een reünie, van lopers en supporters van Ameland die door de jaren heen met elkaar deze halve of hele marathon hebben gelopen. Eeke, jarenlang supporter op Terschelling, was tijdens deze reünie het middelpunt van een mooi (sport) weekeinde.

De groep zal in het jaar 2020 verschillende initiatieven nemen om geld in te zamelen door onder meer de verkoop van shirts en acties rondom wandelevenement Tussen Slik en Zand.

In oktober 2020 bij de 10e editie van het wandelevenement volgt de grote slotactie. Op 24 oktober zal Eeke onder anderen het gedoneerde bedrag van de deelnemers van Tussen Slik en Zand in ontvangst nemen.

Tijdens Tussen Slik en Zand 2020 zal er ook een kraam van Ameland voor ALS op het Kerkplein aanwezig zijn met shirts en andere spullen ten bate van deze actie.

Sta je al ingeschreven en wil je alsnog geld doneren? Ga naar https://www.als.nl/doneren.

Hartelijk dank voor uw donatie.