DEELNEMERSINFORMATIE

Start 

De 35 km jubileumwandeling “Om de vuurtoren” start om 8:00 uur op het Kerkplein. Deelnemers die voor deze afstand kiezen zullen al op het eiland moeten zijn omdat de eerste boot op 24 oktober om 8:30 vertrekt vanaf Holwerd.
Om 9.30 is de officiële start van Tussen Slik en Zand 2020 voor alle andere afstanden van de wandelaars die op dat moment aanwezig zijn op het Kerkplein in Nes. De start van alle routes is op het kerkplein in het gezellige centrum van Nes. Er kan tot 11:00 uur gestart worden ivm de openingstijden van de verschillende verzorgingspunten. Wandelaars die in het bezit zijn het deelnamebewijs (polsbandje) en het routeboekje, dat wordt uitgedeeld op het plein, kunnen zelfstandig starten met de wandeling na 9.30 uur. Aanmelden is niet nodig!

Finish

De finish van alle routes (12,18, 25 en 35 km) is ook weer op het Kerkplein. Daar kan de laatste stempel gehaald worden en wordt de Tussen Slik en Zand 2020 jubileum-speld uitgedeeld. Tevens kan het wandelgeschenk tegen inlevering van de betreffende voucher worden opgehaald. Geniet daarna van de wandelexpo, straatmuziek en gezelligheid op het plein. De finish en het parcours sluit om 17:00 uur.

Deelnamebewijzen

De deelnamebewijzen in de vorm van een polsbandje worden op 15 oktober samen met  de boottickets (personenvervoer) verstuurd naar alle de deelnemers die buiten Ameland wonen en zich hebben ingeschreven voor 11 oktober 18:00 uur. De Amelander deelnemers (geadresseerden op Ameland) en de deelnemers die na 11 oktober 18:00 hebben ingeschreven kunnen hun pakket vanaf dinsdag 20 oktober ophalen bij Kienstra Schoenen en Outdoor in Nes. Op zaterdag bij de start kunnen de overgebleven pakketten worden afgehaald. Op vertoon van het Tussen Slik en Zand polsbandje wordt bij de start het routeboekje (PDF) uitgereikt en kan bij de verschillende posten gebruik worden gemaakt van de verzorging. Vanaf de boot is de route naar de start in het centrum van Nes d.m.v. pijlen aangegeven.

Bekijk de pijlen

Boottickets

De boottickets zijn geldig tot en met 24 oktober 2020 voor vervoer van Holwerd naar Ameland, dus ook alle dagen voor het evenement. Retour is geen controle.

Routeaanwijzing

De routes zijn gepijld met fel groene Ameland pijlen.

Tussen Slik en Zand wegwijzer

Alle deelnemers krijgen een fraai routeboekje (PDF) bij de start van de wandeling mat daarin een routebeschrijving en een kaartje van de 12, 18, 25 en 35 km routes..

Voucher en geschenk

Tegen inlevering van de voucher in het deelnamepakket ontvang u na de finish het speciale Tussen Slik en Zand 2020 geschenk: omschrijving volgt later.

Herinnering

Na afloop bij de finish ontvangt u een herinnering in de vorm van een jubileumspeldje Tussen Slik en Zand 2020.

Verzorgingsposten

Op de 35 en 25 km route zijn drie verzorgingsposten, op de 18 km route zijn twee verzorgingsposten  en op de 12 km route is één post waar deelnemers worden voorzien van een hapje en drankje. Koffie & thee, koek, fruit en bouillon zijn onderweg aanwezig.

De verzorgingsposten zijn op de volgende tijdstippen geopend:

  • VP1 
  • VP2 
  • VP3
  • VP extra

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Locaties

De routes van Tussen Slik en Zand 2020 gaan door de verschillende natuurgebieden waar op verschillende plaatsen grazers (koeien, paarden en schapen) aanwezig kunnen zijn. Houd hier rekening mee bij het betreden van de terreinen. De hekken die op de route aanwezig zijn dienen na passage altijd weer gesloten te worden.

Bekijk de verschillende locaties van Tussen Slik en Zand

Medische ondersteuning

De Medische ondersteuning wordt onderweg verzorgd door Stichting Dienst Medische Hulpverlening Nederland. Zij zijn met teams aanwezig op de verzorgingsposten en bij de Start/ Finish.

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Noodnummer

In het routeboekje op bladzijde 11 vindt u een noodnummer te gebruiken bij calamiteiten.

Stempelkaart

Het routeboekje is voorzien van een stempelkaart. Elk boekje is voorzien van een startstempel. Bij de  verzorgingsposten en bij de finish kunt u de kaart voorzien van de betreffende stempel. Bij de finish kunt u de kaart voorzien van een 12, 18, 25 of 35 km stempel als afsluiting van uw wandeltocht. Natuurlijk ligt er ook weer een mooie herinnering klaar bij het volbrengen van de door u gekozen route.