DEELNEMERSINFORMATIE

Start

Vanaf 8.30 uur kan er gestart worden voor de 35 km.

De andere afstanden (11, 17 en 25 km) starten vanaf 9:30 uur.

De start locatie van alle routes is in de Kerkstraat in het centrum van Nes.

Vanaf de boot is met borden de weg naar de start locatie aangegeven. Deelnemers worden verzocht om vanaf de start meteen met de wandeling te beginnen. Alle informatie, routekaartjes en deelnamebewijzen kunnen worden afgehaald in de Sporthal in Nes, Schoolstraat 8.

Finish

De finish van alle routes (11,17, 25 en 35 km) is ook weer in de Kerkstraat. Daar wordt na de finish de Tussen Slik en Zand 2024-speld en het wandelgeschenk uitgedeeld. Hier kan ook de finishstempel worden gehaald. De finish en het parcours sluiten om 17:00 uur.

Deelnamebewijs

Deelnamebewijs vanaf 2024 zonder bootticket.

Mogelijk heb je e.e.a. al uit pers berichtgeving vernomen; Vervoerder Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) maakt zich grote zorgen om de veiligheid door de problemen die ontstaan bij het continu dichtslibben van de vaargeul. Diepte en breedte van de vaargeul zijn hierdoor te beperkt om onder alle omstandigheden een veilige overtocht te maken. Dit is reden van een onlangs aangepaste dienstregeling met als gevolg dat het met directe ingang alleen mogelijk is om een overtocht strikt persoonlijk te reserveren.

Vanaf heden moeten alle reizigers zelf de overtocht van tevoren reserveren!

Je dient zelf je overtocht te boeken op een door jou vastgesteld tijdstip en datum! Zo ben je verzekerd van een plek aan boord, en door online reserveren vermijd je wachtrijen, zo geeft WPD aan. Wij vinden het jammer dit te moeten mededelen en betreuren dat wij niet meer de service van een all-in ticket kunnen leveren.

Reserveren gaat via: https://www.wpd.nl/ameland/veerdienst/

Voor vragen verwijzen zij naar: https://www.wpd.nl/veelgestelde-vragen/tickets-en-reserveringen#reserveren

Zit je vraag er niet bij en wens je persoonlijk contact, graag bellen of mailen naar de klantenserviceinfo@wpd.nl, of telefoonnummer: 0900-9238. Zij helpen je graag voor verder details en vragen.

Parkeren is mogelijk bij de steiger van

Boottijden Holwerd – Ameland & Ameland Holwerd

Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

Sneldienst WPD (Let op: toeslag!)
Sinds het voorjaar van 2018 beschikt Wagenborg Passagiersdiensten ook over een sneldienst die volgens een vaste dienstregeling vaart. Op de Sneldiensten geldt een toeslag
De afvaarten met de sneldienst boekt u gemakkelijk en snel via www.wpd.nl!

Kijk voor extra afvaarten, boeken van tickets en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

De deelnamebewijzen in de vorm van een polsbandje worden op 12 oktober samen met een routekaart (PDF) verstuurd naar alle de deelnemers die buiten Ameland wonen en zich hebben ingeschreven voor 12 oktober 12:00 uur. De deelnemers met een adres op Amelander kunnen hun pakket vanaf woensdag 18 t/m vrijdag 20 oktober ophalen bij Kienstra Schoenen en Outdoor in Nes. Op vertoon van het Tussen Slik en Zand polsbandje kan er bij de verschillende posten gebruik worden gemaakt van de verzorging. Vanaf de boot is de route naar de start locatie in het centrum van Nes d.m.v. borden/pijlen aangegeven.

Bekijk de borden/pijlen

Noodnummer

Op het routekaartje vindt u een noodnummer te gebruiken bij calamiteiten.

Routeaanduiding

De routes zijn gepijld met fel groene/gele Ameland pijlen.

Tussen Slik en Zand wegwijzer

Op de route-splitsing staan grote borden waarop de richting van de gekozen afstand staat aangegeven

Alle deelnemers ontvangen in het deelnamepakket een Routekaart (PDF) met een routebeschrijving en kaartje van de 11, 17, 25 en 35 km routes

Herinnering en geschenk

Na de finish wordt het herinnering speldje Tussen Slik en Zand 2024 aangeboden en ontvang je het wandel cadeau in de vorm van een fraaie Tussen Slik en Zand geschenk.

Verzorgingsposten & stempelen

Op de routes zijn verschillende verzorgingsposten waar deelnemers worden voorzien van drinken en een versnapering; koffie/thee/koek/snoep/bouillon/water is aanwezig.
Op deze posten kan ook een stempel gehaald worden voor op het routekaartje.
De beginstempel (start) is al voor iedereen geplaatst. De finishstempel kan na de passage van de finishboog gehaald worden bij de vrijwilligers (info).

De posten zijn op de volgende tijdstippen geopend:(tijden zijn nog onder voorbehoud)

  • VP1 Roosdunen: 9:45-12:00 (17 & 25 km)
  • VP2 Ameland Adventure: 10:30-14:00 (11, 17 & 25 km)
  • VP3 Klein Vaarwater: 12:30-15:00 (25 km)
  • VP4 Hollum: 10:45 – 12:30 (35km)

 

Locaties

Met dank aan Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Gemeente Ameland, Rijkswaterstaat, Wetterskip en De Vennoot kunnen we gebruik maken van de prachtige natuurterreinen op Ameland. De routes van Tussen Slik en Zand 2024 gaan door de verschillende natuurgebieden waar op verschillende plaatsen grazers (koeien, paarden en schapen) aanwezig kunnen zijn. Houd hier rekening mee bij het betreden van de terreinen. De hekken die op de route aanwezig zijn dienen na passage altijd weer gesloten te worden.

Medische Dienst

De Medische ondersteuning wordt onderweg verzorgd door Stichting Dienst Medische Hulpverlening Nederland. Zij zijn met verschillende teams aanwezig op de verzorgingsposten en bij de Start/ Finish.