Deelnemers informatie

Start 

Om 9.30 is de officiële start van Tussen Slik en Zand 2019 voor de wandelaars die op dat moment aanwezig zijn op het Kerkplein in Nes. De start van alle routes is op het kerkplein in het gezellige centrum van Nes. Wandelaars die in het bezit zijn het deelnamebewijs (polsbandje) en het routeboekje, dat wordt uitgedeeld op het plein, kunnen zelfstandig starten met de wandeling na 9.30 uur. Aanmelden is niet nodig!

Finish

De finish van alle routes (12, 18 en 25 km) is ook weer op het Kerkplein. Daar kan de laatste stempel gehaald worden en wordt de Tussen Slik en Zand 2019 herinnerings-speld uitgedeeld. Tevens kan het wandelgeschenk tegen inlevering van de betreffende voucher worden opgehaald. Geniet daarna van de wandelexpo, straatmuziek en gezelligheid op het plein.

Deelnamebewijzen

De deelnamebewijzen in de vorm van een polsbandje worden op 10 oktober samen met  de boottickets (personenvervoer) verstuurd naar alle de deelnemers die buiten Ameland wonen en zich hebben ingeschreven voor 7 oktober 18:00 uur. De Amelander deelnemers (geadresseerden op Ameland) en de deelnemers die na 7 oktober 18:00 hebben ingeschreven kunnen hun pakket vanaf dinsdag 15 oktober ophalen bij Kienstra Schoenen en Outdoor in Nes. Op zaterdag bij de start kunnen de overgebleven pakketten worden afgehaald. Op vertoon van het Tussen Slik en Zand polsbandje wordt bij de start het routeboekje (PDF) uitgereikt en kan bij de verschillende posten gebruik worden gemaakt van de verzorging. Vanaf de boot is de route naar de start in het centrum van Nes d.m.v. pijlen aangegeven.

Bekijk de pijlen

Boottickets

De boottickets zijn geldig tot en met 19 oktober 2019 voor vervoer van Holwerd naar Ameland, dus ook alle dagen voor het evenement. Retour is geen controle.

Routeaanwijzing

De routes zijn gepijld met fel groene Ameland pijlen.

Tussen Slik en Zand wegwijzer

Alle deelnemers krijgen een fraai routeboekje (PDF) bij de start van de wandeling mat daarin een routebeschrijving en een kaartje van de 12, 18 en 25 km routes..

Voucher en geschenk

Tegen inlevering van de voucher in het deelnamepakket ontvang u na de finish het speciale Tussen Slik en Zand 2019 geschenk: CamelBak Eddy+ met opdruk.

Herinnering

Na afloop bij de finish ontvangt u een herinnering in de vorm van een speldje Tussen Slik en Zand 2019.

Verzorgingsposten

Op de 25 km route zijn drie verzorgingsposten (VP 1,2 en 3) , op de 18 km route zijn twee verzorgingsposten (VP 1 en 3) en op de 12 km route is één post (VP 3) waar deelnemers worden voorzien van een hapje en drankje. Koffie & thee, koek, fruit en bouillon zijn onderweg aanwezig.

De verzorgingsposten zijn op de volgende tijdstippen geopend:

  • VP1 Roosdunen 10:30 – 14:00 ( na 8,5 km van 18 en 25 route)
  • VP2 Roosdunen 10:30 – 14:00 (na 16 km van 25 route)
  • VP3 Zwanewater 10:00 – 15:00 (na 6 km van 12 route, 11,5 km van 12 route en 19 km van 25 route)
  • VP CamelBak 10.30-15.30 uur (waterpost)

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Locaties

De routes van Tussen Slik en Zand 2019 gaan door de verschillende natuurgebieden waar op verschillende plaatsen grazers (koeien, paarden en schapen) aanwezig kunnen zijn. Houd hier rekening mee bij het betreden van de terreinen. De hekken die op de route aanwezig zijn dienen na passage altijd weer gesloten te worden.

Bekijk de verschillende locaties van Tussen Slik en Zand

Medische ondersteuning

De Medische ondersteuning wordt onderweg verzorgd door Stichting Dienst Medische Hulpverlening Nederland. Zij zijn met teams aanwezig op de verzorgingsposten en bij de Start/ Finish.

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Noodnummer

In het routeboekje op bladzijde 11 vindt u een noodnummer te gebruiken bij calamiteiten.

Stempelkaart

Het routeboekje is voorzien van een stempelkaart. Elk boekje is voorzien van een startstempel. Bij de  verzorgingsposten en bij de finish kunt u de kaart voorzien van de betreffende stempel. Bij de finish kunt u de kaart voorzien van een 12, 18 of 25 km stempel als afsluiting van uw wandeltocht. Natuurlijk ligt er ook weer een mooie herinnering klaar bij het volbrengen van de door u gekozen route.