DEELNEMERSINFORMATIE

Deelnemersinformatie Tussen Slik en Zand 2021

Corona en wandelevenementen

Tussen Slik en Zand is een doorstroom evenement zonder coronatoegangsbewijs. Het wandelevenement is zo ingericht dat de basisregels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen gevolgd kunnen worden. Wij vragen alle deelnemers dan ook om de geldende richtlijnen in acht te nemen. Lees: Basisregels voorkomen coronavirus

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Geef elkaar de ruimte. 1,5 meter blijft een veilige afstand.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.

Deelnemers hoeven zich vooraf niet aan te melden en kunnen vanaf de start locatie meteen met de wandeling van 11, 17, 25 of 35 km beginnen. De routes zijn zo gekozen dat snelle verspreiding van wandelaars mogelijk is. De verzorgingsposten zijn op locaties met voldoende ruimte waarbij wij als organisatie oproepen om elkaars ‘ruimte’ te respecteren. Op de posten staan binnen alle zaken klaar maar u wordt verzocht deze buiten te nuttigen. Alvast dank voor uw medewerking.

Start

De 35 km jubileumwandeling “Om de vuurtoren” start vanaf 8:00 uur op het Kerkplein. Deelnemers die voor deze afstand kiezen zullen al op vrijdag op het eiland moeten zijn of zullen de eerste boot op 23 oktober van 7:15 vanaf Holwerd moeten nemen.
Vanaf 9.30 is start van de andere afstanden (11,17 en 25 km). De start locatie van alle routes is in de Kerkstraat in het centrum van Nes. Vanaf de boot is met borden de weg naar de startlocatie aangegeven. Deelnemers worden verzocht om vanaf de start meteen met de wandeling te beginnen. Alle informatie, routekaartjes en deelnamebewijzen worden vooraf toegestuurd en aanmelden is daarom niet nodig.

Finish

De finish van alle routes (11,17, 25 en 35 km) is ook weer in de Kerkstraat. Daar wordt na de finish de Tussen Slik en Zand 2021 jubileum-speld en het wandelgeschenk aangeboden. U wordt verzocht daarna de finish locatie te verlaten. De finish en het parcours sluiten om 17:00 uur.

Deelnamebewijs

De deelnamebewijzen in de vorm van een polsbandje worden op 14 oktober samen met  de boottickets (personenvervoer) en routekaart (PDF) verstuurd naar alle de deelnemers die buiten Ameland wonen en zich hebben ingeschreven voor 12 oktober 12:00 uur. De deelnemers met een adres op Amelander kunnen hun pakket vanaf woensdag 20 oktober ophalen bij Kienstra Schoenen en Outdoor in Nes. Op vertoon van het Tussen Slik en Zand polsbandje kan er bij de verschillende posten gebruik worden gemaakt van de verzorging. Vanaf de boot is de route naar de start locatie in het centrum van Nes d.m.v. borden/pijlen aangegeven.

Bekijk de borden/pijlen

Bootticket

De boottickets zijn geldig tot en met 23 oktober 2021 voor vervoer met de reguliere veerdienst van Holwerd naar Ameland, dus ook geldig alle dagen voor het evenement. Retour is geen controle. Kijk voor de boottijden op Verblijf en Vervoer

Routeaanduiding

De routes zijn gepijld met fel groene Ameland pijlen.

Tussen Slik en Zand wegwijzer

Op de route-splitsing staan grote borden waarop de richting van de gekozen afstand staat aangegeven

Alle deelnemers ontvangen in het deelnamepakket een Routekaart (PDF) met een routebeschrijving en kaartje van de 11, 17, 25 en 35 km routes..

Herinnering en geschenk

Na de finish wordt het jubileumspeldje Tussen Slik en Zand 2021 aangeboden en ontvang je het wandel cadeau in de vorm van een fraaie Tussen Slik en Zand buff

Verzorgingsposten

Op de 35 route zijn drie verzorgingsposten, op de 25 km route zijn twee verzorgingsposten en op de 17 en 11 km routes is één post waar deelnemers worden voorzien van drinken en een versnapering; koffie/thee/koek/chocolade/drop/bouillon etc.

De posten zijn op de volgende tijdstippen geopend:

  • VP1 Roosdunen Ballum 09:00 – 14:00 (35 & 25 km)
  • VP2 Hollum 10:30 – 12:30 (35 km)
  • VP3 Klein Vaarwater 10:30 – 16:00 (35, 25, 17 & 11 km)

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Locaties

Met dank aan Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Gemeente Ameland, Rijkswaterstaat, Wetterskip en De Vennoot kunnen we gebruik maken van de prachtige natuurterreinen op Ameland. De routes van Tussen Slik en Zand 2021 gaan door de verschillende natuurgebieden waar op verschillende plaatsen grazers (koeien, paarden en schapen) aanwezig kunnen zijn. Houd hier rekening mee bij het betreden van de terreinen. De hekken die op de route aanwezig zijn dienen na passage altijd weer gesloten te worden.

Bekijk de verschillende locaties van Tussen Slik en Zand

Medische Dienst

De Medische ondersteuning wordt onderweg verzorgd door Stichting Dienst Medische Hulpverlening Nederland. Zij zijn met verschillende teams aanwezig op de verzorgingsposten en bij de Start/ Finish.

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Op het routekaartje vindt u een noodnummer te gebruiken bij calamiteiten.