DEELNEMERSINFORMATIE

Deelnemersinformatie Tussen Slik en Zand 2023

Start

Vanaf 9.30 is start van alle afstanden (11,17 en 25 km). De start locatie van alle routes is in de Kerkstraat in het centrum van Nes. Vanaf de boot is met borden de weg naar de start locatie aangegeven. Deelnemers worden verzocht om vanaf de start meteen met de wandeling te beginnen. Alle informatie, routekaartjes en deelnamebewijzen worden vooraf toegestuurd en aanmelden is daarom niet nodig.

Finish

De finish van alle routes (11,17, 25 km) is ook weer in de Kerkstraat. Daar wordt na de finish de Tussen Slik en Zand 2023-speld en het wandelgeschenk uitgedeeld. Hier kan ook de finishstempel worden gehaald. De finish en het parcours sluiten om 17:00 uur.

Deelnamebewijs

De deelnamebewijzen in de vorm van een polsbandje worden op 12 oktober samen met  de boottickets (personenvervoer) en routekaart (PDF) verstuurd naar alle de deelnemers die buiten Ameland wonen en zich hebben ingeschreven voor 12 oktober 12:00 uur. De deelnemers met een adres op Amelander kunnen hun pakket vanaf woensdag 18 t/m vrijdag 20 oktober ophalen bij Kienstra Schoenen en Outdoor in Nes. Op vertoon van het Tussen Slik en Zand polsbandje kan er bij de verschillende posten gebruik worden gemaakt van de verzorging. Vanaf de boot is de route naar de start locatie in het centrum van Nes d.m.v. borden/pijlen aangegeven.

Bekijk de borden/pijlen

Bootticket

De boottickets zijn geldig tot en met 21 oktober 2023 voor vervoer met de reguliere veerdienst van Holwerd naar Ameland, dus ook geldig alle dagen voor het evenement. Retour is geen controle. Kijk voor de boottijden op Verblijf en Vervoer

Noodnummer

Op het routekaartje vindt u een noodnummer te gebruiken bij calamiteiten.

Routeaanduiding

De routes zijn gepijld met fel groene Ameland pijlen.

Tussen Slik en Zand wegwijzer

Op de route-splitsing staan grote borden waarop de richting van de gekozen afstand staat aangegeven

Alle deelnemers ontvangen in het deelnamepakket een Routekaart (PDF) met een routebeschrijving en kaartje van de 11, 17, 25 km routes 2022.

Herinnering en geschenk

Na de finish wordt het herinnering speldje Tussen Slik en Zand 2023 aangeboden en ontvang je het wandel cadeau in de vorm van een fraaie Tussen Slik en Zand geschenk.

Verzorgingsposten & stempelen

Op de routes zijn verschillende verzorgingsposten waar deelnemers worden voorzien van drinken en een versnapering; koffie/thee/koek/chocolade/drop/bouillon/water is aanwezig.
Op deze posten kan ook een stempel gehaald worden voor op het routekaartje.
De beginstempel (start) is al voor iedereen geplaatst. De finishstempel kan na de passage van de finishboog gehaald worden bij de vrijwilligers (info).

De posten zijn op de volgende tijdstippen geopend:

  • VP1 Roosdunen: 9:45-12:00 (18 & 25 km)
  • VP2 Ameland Adventure: 10:30-14:00 (11, 18 & 25 km)
  • VP3 Klein Vaarwater: 12:30-15:00 (25 km)

Bekijk de verzorgingsposten 2023 op de routes

Locaties

Met dank aan Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Gemeente Ameland, Rijkswaterstaat, Wetterskip en De Vennoot kunnen we gebruik maken van de prachtige natuurterreinen op Ameland. De routes van Tussen Slik en Zand 2022 gaan door de verschillende natuurgebieden waar op verschillende plaatsen grazers (koeien, paarden en schapen) aanwezig kunnen zijn. Houd hier rekening mee bij het betreden van de terreinen. De hekken die op de route aanwezig zijn dienen na passage altijd weer gesloten te worden.

Bekijk de verschillende locaties van Tussen Slik en Zand 2022

Medische Dienst

De Medische ondersteuning wordt onderweg verzorgd door Stichting Dienst Medische Hulpverlening Nederland. Zij zijn met verschillende teams aanwezig op de verzorgingsposten en bij de Start/ Finish.

Bekijk de verzorgingsposten op de routes