DEELNEMERSINFORMATIE

Covid-19

Voor de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers  heeft de organisatie een protocol opgesteld met uitleg over de regels, maatregelen en aanwijzingen in verband met Covid-19 pandemie voor, tijdesn en na het evenement. Lees dit vooraf goed door voor een veilig en daarmee soepel verloop van het evenement.

Download Covid-19 protocol deelnemers Tussen Slik en Zand 2020 (PDF)

Start 

De 35 km jubileumwandeling “Om de vuurtoren” start vanaf 8:00 uur op het Kerkplein. Deelnemers die voor deze afstand kiezen zullen al op vrijdag het eiland moeten zijn omdat de eerste boot op 24 oktober om 8:30 vertrekt vanaf Holwerd.
Vanaf 9.20 is start van de andere afstanden. Alleen via de aangegeven toegang en in het bepaalde tijdslot wordt u toegelaten tot het de startlocatie om daarna met de wandeling te kunnen beginnen. De startlocatie van alle routes is op het kerkplein in het centrum van Nes
Lees alle informatie over veiligheid en maatregelen bij starten en op de startlocatie in het deelnameprotocol

Startgroepen

Alleen in het vooraf bepaalde tijdslot wordt u toegelaten tot de startlocatie om daarna met de wandeling te kunnen beginnen. Alle deelnemers ontvangen vooraf via de mail een startnummer. Aan de hand van de startnummers is een indeling gemaakt van de startgroepen. Dit startnummer dient ingevuld op de Covid-check getoond te worden bij het betreden van de startlocatie.

Download startnummerindeling Tussen Slik en Zand 2020

Finish

De finish van alle routes (11,17, 25 en 35 km) is ook weer op het Kerkplein. Daar wordt na de finish de Tussen Slik en Zand 2020 jubileum-speld en het wandelgeschenk aangeboden. U wordt verzocht daarna de finishlocatie te verlaten. De finish en het parcours sluiten om 17:00 uur.

Deelnamebewijzen

De deelnamebewijzen in de vorm van een polsbandje worden op 15 oktober samen met  de boottickets (personenvervoer) en routekaart (PDF) verstuurd naar alle de deelnemers die buiten Ameland wonen en zich hebben ingeschreven voor 14 oktober 12:00 uur. Ook de Amelander deelnemers (geadresseerden op Ameland) krijgen dit jaar hun pakket toegestuurd. Op vertoon van het Tussen Slik en Zand polsbandje kan er bij de verschillende posten gebruik worden gemaakt van de verzorging. De verzorging is ivm Covid-19 maatregelen beperkter als andere jaren. Vanaf de boot is de route naar de startlocatie in het centrum van Nes d.m.v. pijlen aangegeven.

Bekijk de pijlen

Boottickets

De boottickets zijn geldig tot en met 24 oktober 2020 voor vervoer van Holwerd naar Ameland, dus ook alle dagen voor het evenement. Retour is geen controle.

Routeaanwijzing

De routes zijn gepijld met fel groene Ameland pijlen.

Tussen Slik en Zand wegwijzer

Op de route-splitsing staan grote borden waarop de richting van de gekozen afstand staat aangegeven

Alle deelnemers ontvangen in het deelnamepakket een Routekaart (PDF) met een routebeschrijving en kaartje van de 11, 17, 25 en 35 km routes..

Voucher en geschenk

Op vertoon van het deelnamebewijs wordt na de finish het speciale Tussen Slik en Zand 2020 geschenk aangeboden: omschrijving volgt later.

Herinnering

Na de finish wordt een herinnering in de vorm van een jubileumspeldje Tussen Slik en Zand 2020 aangeboden.

Verzorgingsposten

Op de 35 route zijn drie verzorgingsposten, op de 25 km route zijn twee verzorgingsposten en op de 17 en 11 km routes is één post waar deelnemers in beperkte mate worden voorzien van drinken en/of een versnapering.
Vanwege de aangescherpte Covid maatregelen hebben we zeer beperkte verzorging onderweg. Neem dus zelf je broodje en/of drinken mee. De verzorgingsposten kunnen geen rustposten zijn. De organisatie moet zorgen voor constante doorstroming en vraagt alle deelnemers om te rusten op openbare plekken langs de route waar het kan en/of bij de horeca langs de route waar de specifieke horeca-regels gelden.

De verzorgingsposten zijn op de volgende tijdstippen geopend:

  • VP1 Roosdunen Ballum 09:00 – 12:00 (35 & 25 km)
  • VP2 Hollum 11:00 – 13:30 (35 km)
  • VP3 Kampeerterrein Buren 11:30 – 16:00 (35, 25, 17 & 11 km)

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Locaties

De routes van Tussen Slik en Zand 2020 gaan door de verschillende natuurgebieden waar op verschillende plaatsen grazers (koeien, paarden en schapen) aanwezig kunnen zijn. Houd hier rekening mee bij het betreden van de terreinen. De hekken die op de route aanwezig zijn dienen na passage altijd weer gesloten te worden.

Bekijk de verschillende locaties van Tussen Slik en Zand

Medische ondersteuning

De Medische ondersteuning wordt onderweg verzorgd door Stichting Dienst Medische Hulpverlening Nederland. Zij zijn met teams aanwezig op de verzorgingsposten en bij de Start/ Finish.

Bekijk de verzorgingsposten op de routes

Noodnummer

Op het routekaartje vindt u een noodnummer te gebruiken bij calamiteiten.

Stempelkaart

De routekaart (PDF) is voorzien van een stempelgedeelte. Dit jaar kan alleen bij de finish stempel verkregen worden. Bij de finish kunt u de kaart voorzien van een 11, 17, 25 of 35 km stempel als afsluiting van uw wandeltocht. Natuurlijk ligt er ook weer een mooie herinnering klaar bij het volbrengen van de door u gekozen route.