VERBLIJF EN VERVOER

Verblijf op Ameland

Van Heeckeren Hotel

Onze Hoofdsponsor Van Heeckeren Hotel, centraal gelegen in Nes op ca. 100 meter van de start- en finish locatie, is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf tijdens Tussen Slik en Zand.
Maak de oversteek naar Ameland en wandel mee! Boek alvast je verblijf bij Van Heeckeren Hotel in het centrum van Nes. Als hoofdsponsor van het prachtige evenement hebben we een fijn arrangement voor je samengesteld.

VVV Ameland

Heerlijk overnachten op Ameland. Voor één nachtje, een weekendje of een lange vakantie op Ameland. Alleen of met familie of vrienden, met aanpassingen, luxe of basic, goedkoop of iets duurder. Wat je wensen of budget ook zijn, op Ameland is altijd via VVV Ameland een passende accommodatie te vinden.

Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark Klein Vaarwater is een familiepark met een ruime keus uit faciliteiten:  overdekt zwembad, indoor speelparadijs, fitness, bowling, supermarkt, restaurant, cafetaria. Vakantiepark Klein Vaarwater heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met een keuze uit verschillende accommodaties zodat u een weekend kunt genieten van alle mooie facetten van Ameland. Boek nu het weekend van 20 – 23 oktober en ontvang 10% korting! Gebruik hiervoor de actiecode TS&Z2023
Boek nu je verblijf voor het weekend 20 tot en met 23 oktober!

Westcord Hotel Noordsee

Naast het Natuurcentrum, de locatie van het avondprogramma op 20 oktober, vindt u Westcord Hotel Noordsee voor een prettig en aangenaam verblijf in het weekeinde van 20-22 oktober. Kijk hier voor informatie en boekingen.

EilandVerhuur

Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de Tussen Slik en Zand? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij: http://www.eilandverhuur.nl/sporteiland

Camping Roosdunen

Het hele jaar kan je op onze familiecamping terecht voor vakantie of een paar dagen weg!
Camping Roosdunen heeft mooi gelegen kampeerplaatsen, moderne verhuurchalets en compleet ingerichte tenten. Op deze website geven we een overzicht van de vele faciliteiten en kun je eenvoudig een chalet of kampeerplaats boeken.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 2 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Hotel De Klok in Buren

De familie Brouwer het u van harte welkom in Hotel Café Restaurant De Klok in Buren. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Met de boot naar Ameland

Ameland bereikt u met de boot vanaf Holwerd. De bootdienst wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten BV.

Afhankelijk van getij duurt de bootreis ca. 50 minuten. Met de boot vaart u door het werelderfgoed en kunt u goed zien en beleven waarom dit zo’n bijzonder gebied is. Een gebied constant in beweging door in- en uitstromend water en planten en dieren die hierop anticiperen.

De eerste reguliere boot op zaterdag 21 oktober 2023 gaat vanaf Holwerd om 7:15 uur. Er gaat speciaal voor de wandelaars een extra boot om 8:30 uur (kijk op 9292.nl voor busvervoer) maar ook de 9:30 boot geeft voldoende tijd om te kunnen starten voor Tussen Slik en Zand. Mocht de boot er, door wat voor oorzaak dan ook, langer over doen dan is na 11 uur starten geen probleem. Kijk voor alle boottijden op de website van Wagenborg.

De deelnemers ontvangen in de week voor het evenement in het deelnamepakket een bootkaartje voor personenvervoer naar Ameland. De boottickets zijn geldig tot en met 21 oktober 2023 voor vervoer van Holwerd naar Ameland. Dus ook geldig de dagen ervoor. Op de retourvaart is geen controle.

Wanneer je de auto wilt meenemen op de boot naar Ameland moet je dit zelf reserveren. Het verkregen ticket via de aanmelding kan dan alleen gebruikt worden voor personenvervoer. Deelnemers kunnen het beste de autoreservering telefonisch (0900 9238, lokaal tarief) of per email info@wpd.nl regelen om gebruik te maken van het meegestuurde bootticket vanuit Slik en Zand. Bij bestelling van E-tickets bij autoreserveringen moet namelijk ook altijd minimaal 1 persoon gereserveerd worden.

Boottijden Holwerd – Ameland

Kijk op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht 

Boottijden Ameland – Holwerd

Kijk op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht 

Sneldienst (ca 20 min)!
Sinds het voorjaar van 2018 verzorgt WPD een sneldienst tussen Ameland en Holwerd via een vaste dienstregeling.
Een toeslag van € 7,95 per overtocht wordt hiervoor in rekening gebracht.

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.