VERBLIJF EN VERVOER

Verblijf op Ameland

Vakantiepark Klein Vaarwater

Vakantiepark Klein Vaarwater is een familiepark met een ruime keus uit faciliteiten:  overdekt zwembad, indoor speelparadijs, fitness, bowling, supermarkt, restaurant, cafetaria. Vakantiepark Klein Vaarwater heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld met een keuze uit verschillende accommodaties zodat u een weekend kunt genieten van alle mooie facetten van Ameland. Boek nu het weekend van 18 – 20 oktober en ontvang 10% korting! Gebruik hiervoor de actiecode TS&Z2024
Boek nu je verblijf voor het weekend 18 tot en met 20 oktober!

Van Heeckeren Hotel

Onze sponsor Van Heeckeren Hotel, centraal gelegen in Nes op ca. 100 meter van de start- en finish locatie, is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf tijdens Tussen Slik en Zand.
Maak de oversteek naar Ameland en wandel mee! Boek alvast je verblijf bij Van Heeckeren Hotel in het centrum van Nes. Als hoofdsponsor van het prachtige evenement hebben we een fijn arrangement voor je samengesteld.

VVV Ameland

Heerlijk overnachten op Ameland. Voor één nachtje, een weekendje of een lange vakantie op Ameland. Alleen of met familie of vrienden, met aanpassingen, luxe of basic, goedkoop of iets duurder. Wat je wensen of budget ook zijn, op Ameland is altijd via VVV Ameland een passende accommodatie te vinden.

Hotel Ameland in Nes

Boek hier uw verblijf in dit prachtig gelegen hotel tussen het Dorp Nes en het Noordzeestrand.Hotel Ameland is een 3-sterren hotel, centraal gelegen tussen het dorp Nes (10 minuten lopen) en het brede Noordzee-strand (10 minuten lopen), met de ‘rug’ tegen het Nesserbos.Overnachten in één van de 37 kamers. Van alle gemakken voorzien voor een relaxed verblijf. De kamers zijn ruim en beschikken over een bad of douche. Een aantal kamers beschikken over een balkon.

Hotel Nes

Centraal gelegen aan de strandweg op ca 2 km van start en finish. Kijk hier voor informatie en reserveren.

EilandVerhuur

Zoekt u een aantrekkelijk verblijf tijdens de Tussen Slik en Zand? Onze hoofdsponsor Eilandverhuur heeft voor u de mooiste vakantiehuizen van Ameland op een rij.

Camping Roosdunen

Het hele jaar kan je op onze familiecamping terecht voor vakantie of een paar dagen weg!
Camping Roosdunen heeft mooi gelegen kampeerplaatsen, moderne verhuurchalets en compleet ingerichte tenten. Op deze website geven we een overzicht van de vele faciliteiten en kun je eenvoudig een chalet of kampeerplaats boeken.

Hotel De Klok in Buren

De familie Brouwer het u van harte welkom in Hotel Café Restaurant De Klok in Buren. Kijk hier voor informatie en reserveren.

Met de boot naar Ameland

Ameland bereikt u met de boot vanaf Holwerd. De bootdienst wordt verzorgd door Wagenborg Passagiersdiensten BV.

Afhankelijk van getij duurt de bootreis ca. 50 minuten. Met de boot vaart u door het werelderfgoed en kunt u goed zien en beleven waarom dit zo’n bijzonder gebied is. Een gebied constant in beweging door in- en uitstromend water en planten en dieren die hierop anticiperen.

Veerboot & auto

Mogelijk heb je e.e.a. al uit pers berichtgeving vernomen; Vervoerder Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) maakt zich grote zorgen om de veiligheid door de problemen die ontstaan bij het continu dichtslibben van de vaargeul. Diepte en breedte van de vaargeul zijn hierdoor te beperkt om onder alle omstandigheden een veilige overtocht te maken. Dit is reden van een onlangs aangepaste dienstregeling met als gevolg dat het met directe ingang alleen mogelijk is om een overtocht strikt persoonlijk te reserveren.

Vanaf heden moeten alle reizigers zelf de overtocht van tevoren reserveren!

Je dient zelf je overtocht te boeken op een door jou vastgesteld tijdstip en datum! Zo ben je verzekerd van een plek aan boord, en door online reserveren vermijd je wachtrijen, zo geeft WPD aan. Wij vinden het jammer dit te moeten mededelen en betreuren dat wij niet meer de service van een all-in ticket kunnen leveren.

Reserveren gaat via: https://www.wpd.nl/ameland/veerdienst/

Voor vragen verwijzen zij naar: https://www.wpd.nl/veelgestelde-vragen/tickets-en-reserveringen#reserveren

Zit je vraag er niet bij en wens je persoonlijk contact, graag bellen of mailen naar de klantenserviceinfo@wpd.nl, of telefoonnummer: 0900-9238. Zij helpen je graag voor verder details en vragen.

Parkeren is mogelijk bij de steiger van

Boottijden Holwerd – Ameland & Ameland Holwerd

Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

Sneldienst WPD (Let op: toeslag!)
Sinds het voorjaar van 2018 beschikt Wagenborg Passagiersdiensten ook over een sneldienst die volgens een vaste dienstregeling vaart. Op de Sneldiensten geldt een toeslag
De afvaarten met de sneldienst boekt u gemakkelijk en snel via www.wpd.nl!

Kijk voor extra afvaarten, boeken van tickets en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.

De eerste reguliere boot op zaterdag 21 oktober 2023 gaat vanaf Holwerd om 7:15 uur. Er gaat speciaal voor de wandelaars een extra boot om 8:30 uur (kijk op 9292.nl voor busvervoer) maar ook de 9:45 boot geeft voldoende tijd om te kunnen starten voor Tussen Slik en Zand. Mocht de boot er, door wat voor oorzaak dan ook, langer over doen dan is na 11 uur starten geen probleem. Kijk voor alle boottijden op de website van Wagenborg.

De deelnemers ontvangen in de week voor het evenement in het deelnamepakket een bootkaartje voor personenvervoer naar Ameland. De boottickets zijn geldig tot en met 21 oktober 2023 voor vervoer van Holwerd naar Ameland. Dus ook geldig de dagen ervoor. Op de retourvaart is geen controle.

Wanneer je de auto wilt meenemen op de boot naar Ameland moet je dit zelf reserveren. Het verkregen ticket via de aanmelding kan dan alleen gebruikt worden voor personenvervoer. Deelnemers kunnen het beste de autoreservering telefonisch (0900 9238, lokaal tarief) of per email info@wpd.nl regelen om gebruik te maken van het meegestuurde bootticket vanuit Slik en Zand. Bij bestelling van E-tickets bij autoreserveringen moet namelijk ook altijd minimaal 1 persoon gereserveerd worden.

Boottijden Holwerd – Ameland

Kijk op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht 

Boottijden Ameland – Holwerd

Kijk op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht 

Kijk voor extra afvaarten en alle overige informatie op de website van Wagenborg Passagiersdiensten.