18 oktober 2023Nieuws

Ameland 19 oktober 2023,

Opluchting bij de organisatie van  Tussen Slik en Zand 2023: De afvaarten van de veerbooten Wagenborg op zaterdag 21 en zondag 22 zijn ongewijzigd en daarmee blijft het programma ook zoals op de website weergegeven. 
De weersvoorspellingen zijn dusdanig veranderd dat er voldoende water in de vaargeul zal zijn om alle afvaarten volgens de reguliere planning te laten verlopen. 
Kijk voor alle afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

De eerder aangekondigde wijziging van Verzorgingspost 2 blijft wel zoals weergegeven: VP 2 is bij ‘Bravo’.

Tot ziens op Ameland bij de start van het wandelevenement.
Organisatie Tussen Slik en Zand 2023

Ameland 18 oktober 2023,

Extra informatie over programma Tussen Slik en Zand 2023 ivm  weersvoorspellingen.

Door de weersverwachtingen en de daarmee gepaard gaande verwachtingen van de waterstand in de Waddenzee zal het programma Tussen Slik en Zand eventueel moeten worden aangepast.

Programma
Voor de vrijdag en zaterdagochtend vroeg wordt er harde oosterwind voorspeld waardoor het programma Tusssen Slik en Zand 2023 eventueel zal moeten worden aangepast. Het programma is afgestemd op de boottijden Holwerd-Ameland van met name de zaterdagochtend en deze zijn nog niet duidelijk. Dit zal betekeken dat de starttijd op zaterdag eventueel zal worden verplaats naar een later tijdstip. Wij zullen dit uiterlijk op donderdag19 oktober om 12.00 uur beslissen nadat wij van Wagenborg Passagiersdiensten het definitieve afvaartenoverzicht van zaterdag(ochtend) hebben doorgekregen. Het definitieve programma zal dan in dit berichtenoverzicht worden gecommuniceerd
Een belangrijke aanpassing in de route is al gedaan doordat we de verzorgingspost 2 op het Strand bij Ameland Adventure hebben verplaatst naar het Terras van Bravo. Dit is ca 2 km verder op de route van de 11, 18 en 25 km.

Boottijden
Door de extreem lage waterstand in verband met laag water (getij) in combinatie met de weersomstandigheden (sterke oosterwind) zullen er afvaarten uitvallen. Kijk voor de actuele afvaarten op https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht

Let op! Op vijdag 20 oktober vaart de laatste boot naar Ameland in de middag om 17:15 uur en daarna gaat de laatste boot pas om 21:30 uur!!

Op zaterdag 21 oktober zijn de definitieve afvaarten vanaf Holwerd nog niet bekend. Deze zijn morgen vanaf 12:00 uur zichtbaar in het afvaartenoverzicht waarna ook het definitieve programma van Tussen Slik en Zand bekend gemaakt zal worden.

Kijk voor alle boottijden en informatie over de actuele afvaarten op www.wpd.nl of de laatste berichten via https://www.facebook.com/wagenborgpassagiersdiensten/

Organisatie Tussen Slik en Zand 2023

 

 

SPONSORS & PARTNERS

Schrijf u in voor de Tussen Slik en Zand nieuwsbrief