20 februari 2018Nieuws

Op zaterdag 20 oktober organiseert Sporteiland de 8e editie van het wandelevenement Tussen Slik & Zand. Het wandelevenement met Waddenzee Werelderfgoed als inspiratiebron en ondersteund door de verschillende natuurorganisaties op en om Ameland; Waddenvereniging, Natuurcentrum Ameland, Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Wetterskip, RWS, De Vennoot e.a.

Wandelen over Ameland tussen Wad en Noordzee met afwisselende routes van 11, 18 en 25 km. De start en finish van de tocht is in het sfeervolle dorp Nes. Maak als wandelaar tijdens deze dag onderdeel uit van Wadden Werelderfgoed. Beleef en geniet van dit, in de wereld, bijzondere gebied. Niet voor niets uitgeroepen door de UNESCO tot Werelderfgoed.

De routes voeren over wegen, paden en trails die u via de wadkant, bos, duinen en het strand laten finishen in het sfeervolle centrum van Nes. Maak de oversteek voor een dag of weekeinde en ervaar deprachtige natuur van dit Waddeneiland.

Het thema van Tussen Slik en Zand 2018 zal later in het jaar bekend gemaakt worden en de rode draad vormen in het programma, het routeboekje en het avondprogramma.

Alle deelnemers met een adres buiten Ameland ontvangen een boottiket voor personenvervoer Holwerd-Ameland vv. Het bootticket is geldig t/m 20 oktober voor de heenreis, dus ook de dagen voor het evenement. Retour is geen controle.

Voor overnachtingen en algemene informatie kunt u terecht bij VVV Ameland.

Alle deelnemers ontvangen een bijzonder routeboekje met uitleg over de wandelroutes en informatie over de bijzondere natuur- en cultuurwaarden onderweg.

Inschrijven voor Tussen Slik en Zand 2018 is mogelijk vanaf 28 februari 2018

SPONSORS & PARTNERS

Schrijf u in voor de Tussen Slik en Zand nieuwsbrief